החיים בעיר הם החיים עצמם.
כשהממשלות שלנו לא יציבות, נושאים שבעבר היו באחריות המדינה עוברים לתחום האחריות של העיר: חינוך, תחבורה, דת, רווחה, סביבה, זכויות להט"ב ועוד. כאן אפשר ללמוד על סוגיות חברתיות חשובות מהיום-יום שלנו שמושפעות ישירות מהחלטות השלטון המקומי, כיצד הן צריכות לבוא לידי ביטוי בעיר ואיך כדאי לקדם אותן. בואו נדרוש מהמועמדים והמועמדות שלנו לקחת אותנו בחשבון, ולפי זה נצביע בבחירות המקומיות הקרובות.
העיר שלנו יכולה לעשות דברים שהממשלה שלנו לא מסוגלת, והשלטון המקומי קובע איך יראו החיים שלנו יותר מהכל. עדיין, יש בישראל פער ענק בין אחוזי הצבעה בבחירות הארציות לאחוזי ההצבעה בבחירות המקומיות. בערים מסויימות – אף פחות מ-50% אחוזי הצבעה.
כשאנחנו לא מצביעים ומצביעות – לא דואגים לנו ולצרכים שלנו.
הפעם, אנחנו מצביעים ומצביעות כדי שיספרו אותנו. בואו נבחר את המנהיגות והמנהיגים שלנו לפי מה שחשוב לנו באמת.
תחבורה ציבורית טובה יותר בעיר לא רק מפחיתה את הפקקים, היא גם מפחיתה זיהום אוויר, מבזבזת פחות זמן וחוסכת המון כסף לכולנו.
נתיבי תחבורה ציבורית ברחובות ראשיים, ולמוקדי התעסוקה בשעות השיא, יעזרו ליותר תושבים ותושבות לוותר על הרכב הפרטי שלהם. מרחב נעים להולכי רגל הוא טוב לא רק לבריאות אלא גם לעסקים. שבילי אופניים מפחיתים עומסים ומפנים את כולנו לדברים שחשובים באמת. איך אפשר לדאוג שכל הדברים האלה יקרו? צפו בסרטון.
הסרטון נעשה בשיתוף עם:
קהילת הלהט"ב היא מיעוט אחד, עם הרבה גוונים, קולות וצרכים. איך לא נשאיר אף אחד ואחת מאחור?
על ידי השקעה בחינוך ויציאת מרחב בטוח להיות מי שאנחנו, מדיניות של אפס סובלנות כלפי אירועי שנאה ואלימות להט"בופובים, מתן מקום אמיתי לחברי וחברות הקהילה במוקדי קבלת ההחלטות ועיצוב המדיניות ועוד. רוצים ורוצות לשפר את החיים של להט"בים ברשות המקומית? צפו בסרטון.
הסרטון נעשה בשיתוף עם:
יש יותר מדרך אחת להיות ישראלי וישראלית. איך הרשות המקומית יכולה לתת מקום לכולם ולכולן?
קהילות שונות צריכות לקבל תקצוב שווה למבני ציבור, פעילויות ועוד. תחבורה בשבת, מרשם אזרחי עירוני במקום נישואין ברבנות בלבד, תכניות לימודים שמקדמות סובלנות, שוויון, חינוך יהודי ליברלי ודמוקרטיה, מניעת הדרת נשים מהמרחב הציבורי, מניעת תכנים קיצוניים או גזעניים ועוד. העיר שייכת לכולנו, גברים ונשים כאחד, מכל הזרמים והדתות, ולכולנו מגיע מקום מכבד. צפו בסרטון כדי לדעת עוד.
הסרטון נעשה בשיתוף עם:
הערים רותחות מעומסי חום בקיץ ומוצפות מגשמים בחורף. איך אפשר להערך לשינויים שמשבר האקלים מביא איתו לערים שלנו?
תכנית הערכות עירונית עם פתרונות מבוססי טבע, צל, שטחים פתוחים, שיקום נחלים, התקנת מערכות אנרגיה עצמאית ובנייה ירוקה, שיתוף הציבור בהחלטות ובביצוע וחינוך לטווח ארוך.
חוסן קהילתי ואקלימי הם מה שיעזור לנו להתגבר על המשבר ביחד. צפו בסרטון כדי להבין עוד על התמודדות ומאבק במשבר האקלים ברשות המקומית.
הסרטון נעשה בשיתוף עם:
המצפן הוא ספר מדיניות ראשון מסוגו – תכנית עבודה מפורטת לנבחרי ונבחרות ציבור לקידום שוויון ודמוקרטיה בשלטון המקומי וכך גם בחברה הישראלית כולה.
במצפן תמצאו כלים פרקטיים, "עשה ואל תעשה" שיאפשרו לכם לקדם שוויון, צדק חברתי ודמוקרטיה, בנושאים החשובים ביותר בשלטון המקומי. כל פרק במצפן עוסק בנושא ליבה אחר בעיר, ומכיל נתונים וצעדים מעשיים לקידום שוויון ביחס אליו.
כנסו לעמוד של העיר שלכם/ן וצפו במסמכי המדיניות שכתבו פעילים ופעילות מהעיר על קידום סוגיות חשובות:
‘המרכזים לצדק חברתי’ וקמפיין “לקחת את העיר בידיים” אינם משויכים או קשורים לכל מפלגה או ארגון מפלגתי, אינם תומכים במועמדים ספציפיים ו/או ברשימות ספציפיות ואינם מעודדים הצבעה בעד / נגד רשימות או מועמדים מסוימים. מטרת פעילות המרכזים לצדק חברתי והקמפיין היא לעודד הצבעה בבחירות המקומיות.